Welke kansen biedt Solana?

De cryptoscene ontdekte vorig jaar de Solana-munt SOL. Wat zit er achter Solana – en welke voordelen biedt de cryptocurrency? Het is een astronomische prestatie voor Solana het afgelopen jaar. De waarde van de cryptocurrency steeg in 2021 met ruim 11.000 procent. Het deed het aanzienlijk beter dan Bitcoin of Ethereum. Met een huidige marktkapitalisatie van ongeveer $ 38,9 miljard, is het klein in vergelijking met de grootste en oudste cryptocurrency. Desalniettemin zijn steeds meer investeerders geïnteresseerd in de Solana-munt SOL en zien deze als een alternatief voor reguliere cryptocurrencies. In termen van marktkapitalisatie behoort de munt tot de top tien van cryptocurrencies, momenteel op de zevende plaats.

Wat is Solana (SOL)?

Achter de cryptocurrency zit de Solana-blockchain van het in San Francisco gevestigde bedrijf met dezelfde naam. Solana is ontworpen door Anatoly Yakovenko in 2017. Het verhaal van Solana begint dus ruim tien jaar na de creatie van bitcoin. Het eerste Solana-token (SOL) werd in maart 2020 gelanceerd.

Met de Solana-blockchain kunnen digitale contracten worden geprogrammeerd – zogenaamde “slimme contracten”. In de cryptowereld dienen deze om overboekingen te koppelen aan bepaalde voorwaarden en zo automatisch te laten verlopen. Het systeem moet 50.000 transacties per seconde kunnen uitvoeren.

Hoe is de Solana-cursus geëvolueerd?

In april 2020 lag de Solana-prijs nog ruim onder de één dollar, totdat de munt in juli 2020 deze grens overschreed. Maar Solana heeft pas sinds vorig jaar een extreme prijsstijging opgetekend. De cryptocrash in mei zette ook een domper op de Solana-prijs, wat resulteerde in een rally van Solana.

Maar in de loop van de correctie op de cryptomarkt, die sinds half november aan de gang is, is Solana ook flink in waarde gedaald. Volgens het analysehuis Coinmarketcap wordt de SOL-cursus momenteel verhandeld op ongeveer $ 124. In een 24-uurs vergelijking noteerde Solana een min van bijna tien procent. (Per 21 januari 2022; 11:32 uur). Solana bereikte zijn vorige hoogste punt ooit op 6 november 2021 tegen een prijs van $ 260,06. Iedereen die begin vorig jaar in Solana-munten heeft geïnvesteerd, heeft zijn inzet aanzienlijk vermenigvuldigd – ondanks de huidige correctie.

Hoe zal de Solana-koers (SOL) zich ontwikkelen?

Sommige analisten zijn van mening dat de Koers Solana in de toekomst zou kunnen stijgen tot $ 500. De huidige correctie op de cryptomarkt laat echter zien hoe volatiel een investering in zo’n munt kan zijn. Er zijn dan ook geen serieuze voorspellingen voor de middellange en lange termijn prijsontwikkelingen in de cryptocurrency-sector. Want de markt wordt gekenmerkt door externe factoren en soms heftige schommelingen. Een serieuze prognose kan daarom niet worden gemaakt.

Op welke beurzen is Solana (SOL) verhandelbaar?

Beleggers kunnen de Solana-munt SOL kopen op de belangrijkste crypto-handelsbeurzen. Binance, Coinbase, Kraken en Bitpanda hebben Solana onlangs aan hun productportfolio toegevoegd. Voor neobrokers is de situatie anders. Noch Trade Republic, noch Scalable bieden momenteel handel in de Solana-munt aan. Ongeacht het platform moeten geïnteresseerde partijen rekening houden met de handelsvergoedingen die verschuldigd zijn voor de individuele cryptoplatforms.