Smartwatches

Smartwatches zijn de laatste jaren steeds populairder geworden, maar hoe nuttig is een smartwatch eigenlijk?

Betere gezondheid – gezondheid volgen met de smartwatch

Een van de grootste voordelen van smartwatches is het volgen van de gezondheid. Omdat je bijna altijd een smartwatch om je pols draagt, is deze perfect om verschillende aspecten van onze gezondheid in de gaten te houden. In ieder geval heeft de smartwatch een enorm potentieel dat hem onderscheidt van andere slimme apparaten zoals smartphones of tablets.

Simpel gezegd, de smartwatches zijn uitgerust met tal van verschillende sensoren, die elk je bewegingen kunnen registreren en zelfs je bloedstroom en hartritme kunnen registreren. Met behulp van complexe algoritmen kunnen de slimme horloges deze gegevens gebruiken om verschillende aspecten van uw gezondheid te monitoren. Ook al is hier nog veel ontwikkelingspotentieel, smartwatches kunnen vandaag al veel doen. Je kunt onder andere…

  • bloeddruk meten
  • volg de cyclus
  • bepaal je stressniveau
  • hartslag meten
  • registreer het hartritme
  • Bloedzuurstofverzadiging

Zoals je ziet, kunnen smartwatches al veel aspecten van onze gezondheid monitoren. Het mooie is dat ze je niet alleen de verschillende data laten zien, maar ook evalueren. Zo zijn er al meerdere gevallen bekend van mensen die door hun smartwatch werden gewaarschuwd voor een dreigend beroerte of hartinfarct en zo tijdig een dokter konden zien. Een andere handige functie van sommige smartwatches is het bijhouden van stress. De smartwatch meet hoe gestrest je bent gedurende de dag, als je stressniveau te hoog is, waarschuwt hij je en biedt hij je aan om te ontspannen met geleide ademhalingsoefeningen.

Een veel eenvoudigere, maar zeer effectieve manier waarop een smartwatch uw gezondheid kan verbeteren, is door u er regelmatig aan te herinneren dat u moet sporten of iets moet drinken. Fitter en sportiever – sport volgen met de smartwatch Als je sportiever wilt worden en je conditie wilt verbeteren, is een smartwatch een handige metgezel. Smartwatches zijn uitgerust met tal van functies die je niet alleen helpen om effectiever te trainen, maar ook om de nodige motivatie te vinden.

Met een stappenteller en regelmatige hartslagmeting kunnen smartwatches uw dagelijkse activiteit nauwkeurig volgen. Het bijhouden van activiteiten gaat al lang verder dan alleen het tellen van stappen. Moderne smartwatches registreren elke actieve minuut op basis van je hartslag en berekenen precies hoeveel calorieën je hebt verbrand.

Zo heb je altijd een duidelijk beeld van hoe actief je bent. De opgegeven activiteitsdoelen geven je ook extra motivatie en je hebt altijd een specifiek doel voor ogen. Dit maakt het veel gemakkelijker om de trap te nemen in plaats van de lift te nemen of de fiets te verkiezen boven de auto.

Dankzij talrijke sportprofielen is het ook mogelijk om uw sportactiviteiten nauwkeurig vast te leggen en te evalueren met de smartwatch. Dankzij GPS, hartslag en VO2max-meting kunnen veel gegevens worden geëvalueerd die de training nog efficiënter kunnen maken.

Daarnaast is het vastleggen van je sportactiviteiten een goede manier om je voortgang te meten en jezelf keer op keer te motiveren. Altijd en overal muziek – muziekfunctie van smartwatches Smartwatches kunnen ook worden gebruikt om naar muziek te luisteren. Ten eerste kunnen ze dienen als een handige afstandsbediening voor het afspelen van muziek. Zo bedien je eenvoudig de muziek op je smartphone of andere apparaten vanaf je pols en kun je nummers overslaan of pauzeren.

Aan de andere kant kunnen smartwatches ook worden gebruikt als afspeelapparaten voor muziek, podcasts en audioboeken. Muziek kan worden gestreamd via Spotify en Co. of direct op de smartwatch worden opgeslagen. Zo heb je altijd je favoriete nummers bij je. De muziekfunctie van smartwatches is vooral handig bij sport of andere activiteiten waarbij je je mobiel niet per se mee wilt nemen. Zo kun je tijdens het hardlopen je vervelende mobiele telefoon thuis laten en gewoon muziek luisteren met je horloge. Blijf altijd op de hoogte met slimme meldingen Een ander groot voordeel van smartwatches zijn de slimme notificaties, oftewel de oproepen en notificaties van de mobiele telefoon die op de smartwatch worden weergegeven.

Met deze praktische functie hoef je niet steeds je mobiele telefoon uit je zak te halen, maar check je eenvoudig vanaf je pols wie er sms’t of belt. Dit is vooral handig tijdens vergaderingen, op school of in andere situaties

Welke smartwatch?

Om een smartwatch te vinden die bij jouw persoonlijke voorkeuren past, kun je het beste naar onze smartwatches top 5 kijken.